ClickCease
חיפוש

מהי משרת אמון?

בעולם התעסוקה ניתן למצוא מגוון עבודות ותפקידים שונים, שחלקם אף דורשים מהעובד תכונות ספציפיות וייחודיות. אחת מהמשרות הייחודיות הללו היא משרת אמון. במאמר שלפניכם נעסוק בהרחבה במהות התפקיד של משרת אמון, בסוגיות המשפטיות העלולות להתעורר בשל המאפיינים הייחודיים של משרה זו, וכיצד תוכלו לפעול מבחינה משפטית במקרה של פגיעה בזכויות עובדים במשרת אמון

 

מהי משרת אמון?

עולם התעסוקה כולל מגוון עבודות ותפקידים שונים, הדורשים מידת התאמה מסוימת של העובדים בהתאם למאפייני הספציפיים של התפקיד, כשפעמים רבות מידת ההתאמה נבחנת באמצעות מבחנים פסיכוטכניים וכן על פי תוצאות הריאיון האישי לפני הקבלה לעבודה. לבדיקת התנהלות תקינה של המעסיק בהליך קבלתכם לעבודה מומלץ להתייעץ עם עורכת דין ליאת פייגל – מומחית בתחום דיני עבודה.

בין התפקידים השונים שיש לעולם התעסוקה להציע, נמצאת משרת אמון, משרה הדורשת שתתקיים מידה מיוחדת של אמון בין המעסיק לבין העובד. הגדרת תפקיד במסגרת משרת אמון נדרשת לרוב בקרב תפקידים הכוללים אחריות מיוחדת, ניהול, יכולת קבלת החלטות משמעותיות וחשיפה למידע רגיש / סודי והיא נפוצה בעיקר בקרב בכירים המקבלים משכורות גבוהות.

 

משרת אמון – תפקידים עיקריים

בין התפקידים העיקריים תחת משרות אמון ניתן למנות את התפקידים הבאים:

 

מנהל

מתוקף תפקידם, מנהלים בכירים, חברי דירקטוריון ושאר בעלי תפקידים משמעותיים בחברות וארגונים, חייבים לעבוד תוך שמירה על יחסי אמון קרובים מול המעסיק.

 

עובדי מדינה

תפקידי משרת אמון נפוצים גם בקרב עובדי מדינה ובעיקר בתחום הפוליטי, כמו למשל מנכ"לי משרדים, מזכירים אישיים ונהגים, מאחר והם באים בסוד הדברים של מעסיקם ונמצאים איתם כמעט לאורך כל שעות העבודה ולפיכך, צריכים לגלות מידת אמון מסוימת מול המעסיק.

 

משרת סיעוד

בשנים האחרונות קבע בית המשפט כי גם משרת סיעוד תחשב כמשרת אמון וזאת מתוקף מאפייניו הייחודיים של התפקיד, הכוללים שהות 24/7 בביתו של המטופל וכן טיפול צמוד בכל ענייניו של המטופל.

 

הקשר שבין משרת אמון לבין חוק שעות עבודה ומנוחה

החוק בישראל אינו מגדיר בדיוק מהי משרת אמון, כשההתייחסות היחידה בחוק למשרה זו באה לידי ביטוי באמצעות חוק שעות עבודה ומנוחה. חוק שעות עבודה ומנוחה הוא חלק מנושא זכויות עובדים ודיני עבודה, כשהוא מגדיר את משך העבודה ואת תנאי הזכאות לתקופת מנוחה אצל העובדים. במשרת אמון, חוק שעות עבודה ומנוחה אינו רלוונטי ולפיכך, עובדים במשרת אמון לא יהיו זכאים לקבלת תשלום שעות נוספות.

 

באילו מקרים ישולמו שעות נוספות לעובד במשרת אמון?

ככלל, משרת אמון לעובדים בתפקיד מדינה אינה כוללת תשלום שעות נוספות בשום מצב ועדיין, ניתן למצוא מספר מקרים של משרות אמון בהם כן ישולמו שעות עבודה נוספות כמו למשל במקרה של עובד סיעודי. במקרים כאלו, ובעקבות פסיקת בית הדין בעניין, נקבע כי על העובד הסיעודי להוכיח בראיות ברורות כי עבד ברציפות מעל ל – 8 שעות בכדי להיות זכאי לקבלת תשלום עבור שעות נוספות.

יחד עם זאת מדובר בהחלט במצבים ייחודיים שכמעט תמיד מגיעים בסופו של דבר לפתחו של בית המשפט לענייני עבודה ולפיכך, לפני שפונים לתביעת פיצויים כנגד המעסיק בגין אי תשלום שעות נוספות במשרת אמון, מומלץ להיעזר מראש בשירותיו של עורך דין דיני עבודה ולבחון את פרטי המקרה לאשורם ואת התקדימים המשפטיים הרלוונטיים.

 

תביעת פיצויים בגין אי תשלום שעות נוספות לעובד במשרת אמון

במקרים בהם נראה כי קיימת עילת תביעה ברורה ומצוקה, הרי שניתן יהיה לפתוח בהליכי תביעת פיצויים בגין אי תשלום שעות נוספות לעובד במשרת אמון, המתחילים בשליחת מכתב התראה למעסיק לפני נקיטת הליכים משפטיים.

ככל והסוגייה לא נפתרה לאחר שליחת מכתב התראה, הרי שניתן יהיה להגיש את תביעת הפיצויים בבית הדין לעבודה ולנהל הליך משפטי ארוך, מאתגר ובירוקרטי ביסודו, כשמלבד התשלום בגין השעות הנוספות המגיעות לעובד במשרד אמון, הרי שהעובד יוכל לדרוש גם פיצויים נוספים בסכומים היכולים להגיע לאלפי ואף עשרות אלפי שקלים.

 

כיצד ניתן לתבוע מעסיק בגין אי תשלום שעות נוספות לעובד במשרת אמון?

תהליך תביעת המעסיק בגין אי תשלום שעות נוספות לעובד במשרת אמון מתחילה בפנייה לבית הדין לעבודה, פנייה אותה מומלץ לבצע עם עורך דין דיני עבודה, שיוכל גם לייצג אתכם לאורך כל התהליך. עם הגשת התביעה, בית הדין יכול להורות על הליכי פשרה ובירור טענות הצדדים לפני ההליך המשפטי עצמו וככל והליך הפשרה לא צלח, הרי שיתקיים דיון בבית המשפטי ובסופו, בית הדין ייתן את פסק דינו בעניין.

כדאי לדעת, כי ככל והחלטת בית הדין האזורי לעבודה אינה משביעת רצון מבחינתכם, הרי שקיימת האפשרות לערער על ההחלטה, כשאת הערעור יש להגיש לבית הדין הארצי לעבודה, המהווה את הערכאה העליונה בתחום דיני עבודה.

 

מדוע חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין דיני עבודה?

עורך דין דיני עבודה יוכל לסייע לכם למצות את הזכויות המגיעות לכם, גם אם מדובר במשרת אמון. בסופו של דבר, משרת אמון נועדה להגדיר את מהות התפקיד ולא לפגוע בזכויות של העובד ובאמצעות עורך דין דיני עבודה תוכלו לוודא כי הזכויות שלכם נשמרות בצורה הטובה ביותר.

שירותיו של עורך דין דיני עבודה כוללים את פגישת הייעוץ הראשונה, בה עורך הדין יבחן היטב את פרטי המקרה והאם אכן קיימת עילת תביעה וככל וימצא לנכון, יפעל להגשת התביעה בצורה מסודרת ותקינה, במטרה לקצר ולייעל את תהליך התביעה. בסופו של תהליך, עורך הדין ידאג כי תקבלו את מלוא הכספים המגיעים לכם.

 

כיצד בוחרים עורך דין דיני עבודה מומלץ?

עורך דין דיני עבודה הוא הגורם המקצועי אליו מומלץ לפנות בכל מקרה בו אתם מעוניינים להבין מהן הזכויות המגיעות לכם ופעמים רבות מדובר בנושאים היכולים להיות שווים לכם כסף רב. לכן, חשוב לבחור בעורך דין דיני עבודה מקצועי ומומלץ, אותו תוכלו לבחור על פי המאפיינים הבאים:

 

התמחות בדיני עבודה

עולם המשפט כולל תחתיו מגוון תחומים ותתי תחומים ובכדי לוודא כי אכן מדובר בעורך דין דיני עבודה מומלץ, חשוב לוודא כי מדובר בעורך דין בעל התמחות עיקרית בתחום דיני עבודה וכי לא מדובר בעוד תחום עיסוק "צדדי" של המשרד.

 

מוניטין מוכח

בתחום דיני עבודה ובכלל, חשוב לוודא מראש כי לעורך הדין המיועד קיים ניסיון רב שנים בתחום ומוניטין מוכח, דבר היכול להצביע על סיכויי הצלחה גבוהים בתביעה שלכם.

 

המלצות

המלצות וביקורות חיוביות יכולות בהחלט להוות אינדיקציה טובה לכך שמדובר בעורך דין דיני עבודה מומלץ. ככל ואתם לא יודעים למי מהסביבה הקרובה שלכם ניתן לפנות בכדי לקבל המלצות, הרי שתמיד ניתן לערוך חיפוש פשוט ברשת האינטרנט ולראות ביקורות ודירוגים של לקוחות אחרים.

משרדנו, משרד עורכת דין ליאת פייגל ושות', מתמחה בדיני עבודה על כלל הסוגיות המשפטיות הייחודיות בתחום, כמו במקרה של משרת אמון. ככל ואתם מעוניינים לוודא מהן הזכויות המגיעות לכם כעובדים במשרת אמון ולבחון את הצעדים המשפטיים המומלצים למקרה שלכם במקרה של הפרת הזכויות הללו, אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר בהקדם.

מהי משרת אמון
מהי משרת אמון?
תמונה של עו"ד ליאת פייגל
עו"ד ליאת פייגל
עורכת דין ליאת פייגל מתמקצעת בתחום דיני העבודה והמשפחה ובכל המעטפת המשפטית התומכת בתחומים אלו על כל רבדיה. בעלת יכולת ומוטיבציה לחבר תחומי משפט שונים לצורך השגת מקסימום האפשרויות ומיצוי הזכויות עבור הלקוח. מרצה בתחום דיני תאגידים, חברות ודיני חוזים בהכנה לבחינות לשכת עורכי הדין. מלמדת באופן פרטני כתיבה משפטית ומשפט מנהלי. מסייעת בכתיבת סמינריונים לסטודנטים בשנה השלישית והרביעית ללימודי משפטים. לעורכת דין ליאת פייגל 20 שנות ניסיון בתחום הביקורת החקירתית בגופים ציבוריים גדולים, ניסיון בתחום הייבוא ייצוא והסחר הבינלאומי.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 13 ביקורות
×
js_loader
יצירת קשר:
משרדינו ברשתות החברתיות:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 13 ביקורות
js_loader
a4
משרד עורכי דין ליאת פייגל ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם נציג המשרד >>