ClickCease
חיפוש

מכתב הפסקת עבודה

סיום העסקה, בין אם מרצון ובין אם בשל פיטורים, צריך להתבצע בדרך מסודרת ועל פי חוק, אחרת המעסיקים וכן העובדים עלולים לחשוף את עצמם לעבירה על החוק ולעונשים בהתאם. מכתב הפסקת עבודה הוא חלק מתהליך סיום העסקה של העובד. במאמר שלפניכם נראה בדיוק מהו מכתב הפסקת עבודה וכיצד מומלץ לנסח מכתב שכזה

 

הפסקת עבודה – כיצד היא צריכה להתבצע?

העבודה היא חלק מרכזי בשגרת חיינו, כשמלבד התעסוקה שהיא מספקת לנו, הרי שהיא גם מספקת לנו פרנסה המאפשרת לנו לשמור על שגרת ואיכות חיינו. לאור תפקידה המשמעותי של העבודה בחיינו ומערכת היחסים הלא שוויונית מטבעה בין המעסיק לעובד, דיני העבודה בהם מתמחה עו"ד ליאת פייגל, נועדו לעשות סדר בכל מערכת יחסי העבודה שבין המעסיק לעובד, ובין השאר הם מתייחסים גם לאופני סיום העבודה.

במסגרת הפסקת עבודה, חשוב להבין מהן הנסיבות של הפסקת העבודה, באיזה חוזה העסקה העובד נמצא ומיהו יוזם העבודה. כך לדוגמה, במקרה של פיטורים, תהליך סיום העסקה כרוך בהודעה מוקדמת על פיטורים ובוועדת שימוע, ורק לאחר מכן המעסיק יהיה רשאי לסיים באופן חד צדדי את העסקת העובד.

 

מהו מכתב הפסקת עבודה?

מכתב הפסקת עבודה הוא אחד השלבים האחרונים בתהליך סיום העסקה, בין אם מדובר במקרה פיטורים ובין אם במקרה התפטרות ולמעשה, המכתב נועד להסדיר בצורה ברורה את סיום יחסי העבודה שבין המעסיק לעובד ולתת למעסיק זמן מתאים לחפש חלופות מתאימות לעובד.

ככל והעובד בוחר להתפטר, הרי שבמסגרת ההודעה המוקדמת חלה עליו החובה להגיש מכתב סיום העסקה, אותו יש להגיש בכפוף למועדים הקבועים בחוק, מועדים התלויים בתקופת הוותק של העובד ובאופן תשלום השכר שלו:

 

עובד בשכר חודשי:

ותק מועד הגשת מכתב סיום העסקה
חצי השנה הראשונה יום אחד עבור כל חודש וותק
החל מהחודש השביעי 6 ימים מראש
מהשנה הראשונה ואילך חודש מראש

 

עובד בשכר שעתי:

ותק מועד הגשת מכתב סיום העסקה
בשנה הראשונה יום אחד עבור כל חודש וותק
בשנה השנייה 14 ימים מראש + יום נוסף על כל שני חודשי עבודה
בשנה השלישית 14 ימים מראש + שני ימים נוספים על כל שני חודשי עבודה
מהשנה השלישית ואילך 30 ימים מראש

 

האם המעסיק מחויב למסור מכתב סיום העסקה?

בסיום תקופת ההעסקה, המעסיק מחויב לתת לעובד מכתב סיום העסקה, המפרט את מועד תחילת העבודה ואת מועד סיום יחסי העבודה ביניהם. מקורה של חובה זו בסעיף 8 בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, כשאת מכתב סיום העסקה המעסיק חייב למסור לעובד תוך פרק זמן של עד 14 ימים ממועד סיום העסקה או תוך פרק זמן של 7 ימים מהמועד בו העובד ביקש בכתב לקבל את מכתב סיום העסקה.

 

מה ההבדל בין מכתב פיטורים למכתב הפסקת עבודה?

אנשים רבים נוטים לבלבל בין שני מושגים זהים למדי – מכתב פיטורים ומכתב הפסקת עבודה וזה הזמן להבין מה ההבדל בין השניים. למעשה, ההבדל המהותי בין שני המכתבים נעוץ בתוכן המכתב, כשבעוד שמכתב הפיטורים מציין כי העובד מפוטר ביוזמתו של המעסיק, הרי שמכתב הפסקת עבודה שהמעסיק מוסר לעובד, מהווה מעין אישור פורמלי על הפסקת יחסי העבודה בין המעסיק לעובד, ללא ציון הנסיבות ומי היוזם של התהליך.

הבדל זה מקבל משנה חשיבות במקרים בהם העובד זקוק למכתב סיום העסקה לצורך קבלת דמי אבטלה ולשם כך, עליו להוכיח את זכאותו לפיצויי פיטורים באמצעות הוכחה כי הוא פוטר ביוזמת המעסיק ולא התפטר מרצונו.

 

על מה חשוב להקפיד במכתב הפסקת עבודה?

מכתב הפסקת עבודה תקני חייב להימסר על גבי נייר מכתבים רשמי של הארגון, כתוב בדפוס ולא בכתב יד ובציון תאריך הוצאת המכתב. כמו כן, מכתב הפסקת עבודה צריך לכלול מספר נקודות מהותיות:

  1. פרטי המעסיק
  2. פרטי העבודה
  3. תאריכי ההתחלה והסיום של מערכת יחסי העבודה בין העובד למעסיק

מכתב הפסקת עבודה שאינו מנוסח נכון ואינו כולל את הפרטים המלאים הנדרשים על פי חוק, עלול שלא להיחשב כמכתב הפסקת עבודה ובכך, לחשוף אתכם לעונשים וקנסות שונים הקבועים בחוק. ככל ואתם לא בטוחים כיצד ואיך בדיוק עליכם לנסח את מכתב הפסקת עבודה, הרי שמומלץ יהיה לפנות לשירותיו של עורך דין דיני עבודה מומחה, שימצא עבורכם את הפתרונות המתאימים ביותר למצב שלכם.

 

מכתב סיום העסקה לדוגמה

תאריך: __________

לכבוד: __________ (שם העובד המלא)

  1. בהמשך להודעת הפיטורים / הודעתך על התפטרות מהעבודה, שניתנה ביום __________ (לציין תאריך מלא), הנך נדרש להמשיך במקום העבודה ולמלא את דרישות הממונים עליך, עד לתום תקופת ההודעה המוקדמת, כלומר עד ליום __________ (לציין תאריך מלא).
  2. הרינו לאשר כי ________ (שם העובד), מספר תעודת הזהות ___________, הועסק בחברתנו החל מיום ______ ועד ליום __________.

מאחלים לך הצלחה בהמשך דרכך.

בברכה,

________ (חתימת מנהל החברה / מנהל משאבי אנוש)

 

אילו מכתבים נוספים יש למסור לעובד עם סיום העסקתו?

מכתב סיום העסקה הוא רק חלק משרשרת תהליך סיום מערכת יחסי העבודה שבין המעסיק לעובד, כשמלבד מכתב זה, על המעסיק למסור לעובד עוד מספר מכתבים ואישורים:

 

טופס 161

טופס הודעת מעביד על פרישה מעבודה של עובד והוא למעשה מהווה סיכום של תקופת העסקת העובד. באמצעות טופס 161 ניתן לטפל בשחרור כספי הפיצויים ולכן, חשוב להקפיד לקבל את הטופס כנדרש.

 

מכתב לקרן הפנסיה

מכתב שחרור לקרן הפנסיה בו המעסיק מודיע לגוף המנהל את החיסכון הפנסיוני של העובד כי העובד מבקש לשחרר את הפיצויים מהקרן.

 

גמר חשבון

גמר חשבון הוא תהליך התחשבנות כספית בין המעסיק לעובד, תהליך בו הצדדים צריכים להגיע להסכמות בנושאים הכספיים במטרה למנוע מחלוקות עתידיות ופנייה להליכים משפטיים.

 

הסכם סיום העסקה

כמו בתחומים אחרים בחיים, גם בסיום העסקה מומלץ להגיע להבנות והסכמים בין המעסיק לעובד וזאת באמצעות ניסוח הסכם סיום העסקה. במסגרת ההסכם, הצדדים יכולים להגיע להסכמות שונות בנוגע למועד הגשת מכתב הפסקת עבודה, גובה התשלומים והפיצויים ונושאים נוספים. לרוב, הסכם סיום העסקה הוא אינטרס משותף של שני הצדדים, המעוניינים לסיים את היחסים שלהם בצורה מכובדת וראויה ולהימנע מתביעות הדדיות אחת כלפי השני.

 

מהן ההשלכות של סיום העסקה שלא כדין?

סיום העסקה שלא כדין, עלול לחשוף את המעסיק (וכן את העובד) לתביעות ותשלום קנסות בסכומים גבוהים במיוחד, מה עוד, שבית הדין לעבודה רשאי להורות על ביטול הפיטורים וכפועל יוצא מכך, להחזיר את העובד לעבודה.

 

מהי הדרך הבטוחה והמומלצת לסיום העסקה?

כפי שניתן להבין, גם במקרים של סיום העסקה יש לפעול בצורה מסודרת ועל פי חוק, הן בכדי לתקף את סיום העסקה והן בכדי להימנע מקנסות גבוהים. הדרך הבטוחה והמומלצת לסיום העסקה היא באמצעות פנייה לשירותיו של עו"ד דיני עבודה מומחה, שיבחן את פרטי המקרה שלכם וימליץ לכם על הדרך הנכונה ביותר מבחינתכם לסיים את ההעסקה בצורה חוקית.

אם אתם עומדים בפני סיום העסקה, אנו מזמינים אתכם ליצור עימנו קשר בהקדם ולברר מהי הדרך הנכונה והמומלצת ביותר עבורכם לסיום ההעסקה בצורה חוקית, מהירה ויעילה.

מכתב הפסקת עבודה
מכתב הפסקת עבודה
תמונה של עו"ד ליאת פייגל
עו"ד ליאת פייגל
עורכת דין ליאת פייגל מתמקצעת בתחום דיני העבודה והמשפחה ובכל המעטפת המשפטית התומכת בתחומים אלו על כל רבדיה. בעלת יכולת ומוטיבציה לחבר תחומי משפט שונים לצורך השגת מקסימום האפשרויות ומיצוי הזכויות עבור הלקוח. מרצה בתחום דיני תאגידים, חברות ודיני חוזים בהכנה לבחינות לשכת עורכי הדין. מלמדת באופן פרטני כתיבה משפטית ומשפט מנהלי. מסייעת בכתיבת סמינריונים לסטודנטים בשנה השלישית והרביעית ללימודי משפטים. לעורכת דין ליאת פייגל 20 שנות ניסיון בתחום הביקורת החקירתית בגופים ציבוריים גדולים, ניסיון בתחום הייבוא ייצוא והסחר הבינלאומי.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 13 ביקורות
×
js_loader
יצירת קשר:
משרדינו ברשתות החברתיות:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 13 ביקורות
js_loader
a4
משרד עורכי דין ליאת פייגל ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם נציג המשרד >>