ClickCease
חיפוש

איך מחושב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו במקרה של סיום עבודה?

ימי חופשה נמנים בין הזכויות הבסיסיות המגיעות לכל עובד. העניין הוא שהעובדים לא תמיד מספיקים לנצל את מלוא ימי החופשה המגיעים להם, סוגיה שהופכת למהותית במיוחד בעת סיום עבודה ועריכת גמר חשבון. אז איך מחשבים פדיון ימי חופשה שלא נוצלו במקרה של סיום עבודה? הנה לפניכם פרטים שחשוב לדעת בנושא

 

כמה ימי חופשה מגיעים לעובד?

זכויות עובדים במקום העבודה הן תחום ההתמחות הבלעדי של משרד עו"ד ליאת פייגל, כשאחת מהזכויות הבסיסיות הללו היא הזכות לניצול ימי חופשה. ככלל, כל עובד, בין אם עובד במשרה מלאה או חלקית, זכאי ל -12 ימי חופשה בשנה על פי חוק חופשה שנתית. עם זאת, חשוב לציין כי מספר ימי החופשה השנתיים יכול להשתנות בהתאם לשנות הוותק של העובד במקום העבודה, כך שלעובדים בעלי ותק של 6 שנים ומעלה, ייתכן ויתווספו ימים נוספים לחופשה השנתית.

לצד הסדר ימי החופשה הקבוע בחוק, יש לקחת בחשבון כי לעיתים קיימים הסכמים קיבוציים או הסכמים אישיים שמספקים זכויות רחבות יותר, המתייחסות אל מספר ימי החופשה ומדיניות הניצול שלהם, כך שבבואנו לבדוק כמה ימי חופשה מגיעים לעובד, יש לבחון כל מקרה לגופו.

 

ימי חופשה במקום העבודה – כדאי לדעת

 

ימי חופשה שלא על חשבון המכסה

החוק מגדיר אילו ימים ייחשבו כחלק מהמכסה של ימי החופשה השנתיים, אולם ישנם גם ימים ואירועים שלא נחשבים כחלק ממכסת ימי החופשה וביניהם:

 

שירות מילואים

עובדים הנמצאים בשירות מילואים לא מאבדים את ימי החופשה שלהם, שכן ימי מילואים אינם נחשבים כחלק מהמכסה השנתית.

 

חופשת לידה

ימי חופשת הלידה אינם נחשבים כחלק מימי החופשה השנתיים, ויש לעובדת את הזכות לנצל ימי חופשה נוספים לאחר חופשת הלידה.

 

אבל

היעדרות מעבודה בשל ימי אבל בעקבות פטירת קרוב משפחה אינה נחשבת ימי חופשה, והעובד לא מאבד את ימי החופשה השנתיים במקרה זה.

 

הודעה מראש למעסיק

עובדים המעוניינים לצאת לחופשה חייבים להודיע למעסיק מראש על כוונתם לנצל את ימי החופשה וזאת בכפוף להסכמים עם המעסיק ולצרכים של מקום העבודה.

 

דמי חופשה (במקום ניצול ימי חופשה)

במקרים שבהם העובד לא מנצל את ימי החופשה במהלך השנה, הוא זכאי לקבל דמי חופשה בסיום העבודה, על פי ערכם של הימים שלא נוצלו.

 

סיום העסקה ושמירה על זכויות העובדים

סיום העסקה של עובד, בין אם התפטרות או פיטורים, מחייב את המעסיק לבצע גמר חשבון ולשלם לעובד את כל הזכויות המגיעות לו ובין העיקריות מביניהן:

 

פיצויי פיטורים

במקרים של פיטורים או התפטרות בתנאים המזכים בפיצויים, המעסיק מחויב לשלם את פיצויי הפיטורים בהתאם לוותק של העובד.

 

דמי הבראה שלא מומשו

אם העובד לא ניצל את ימי הדמי ההבראה המגיעים לו, הוא זכאי לפדיון ימי ההבראה שלא נוצלו.

 

הפרשות שוטפות

המעסיק חייב להפריש את הסכומים המתאימים לקרנות הפנסיה, גמל והשתלמות במהלך תקופת ההעסקה ואם לא נעשו זאת, יש להשלים את ההפרשות בסיום העסקה.

 

כיצד מבצעים פדיון ימי חופשה שלא נוצלו?

עובד שלא ניצל את ימי החופשה השנתיים עד לסיום העסקה, יוכל לפנות אל המעסיק בבקשה לבצע פדיון ימי חופשה שלא נוצלו. פדיון ימי חופשה שלא נוצלו מבוצע על ידי תשלום סכום שווה ערך לערך ימי החופשה שנשארו, כשסכום זה מחושב לפי השכר היומי של העובד. בדרך כלל, הפדיון מבוצע במסגרת גמר החשבון בסיום העבודה והעובד יקבל את הכספים במועד סיום ההעסקה או כחלק מהמענק המגיע לו.

 

באילו מקרים עדיף לנצל את ימי החופשה במקום פדיון ימי חופשה שלא נוצלו?

למרות שברוב המקרים אפשר לבחור בין ניצול ימי חופשה לבין פדיון ימי חופשה שלא נוצלו, ישנם מקרים שבהם עדיף לנצל את ימי החופשה עוד במהלך תקופת העבודה:

 

מיסוי

במקרים מסוימים, פדיון ימי חופשה שלא נוצלו עשוי להשפיע על חבות המס של העובד. מדובר בסכום נוסף ששולם לו, שיכול להחיש את תשלום המס בסוף השנה, במיוחד אם מדובר בסכום גבוה.

 

בריאות ורווחה

ניצול ימי החופשה חשוב לבריאות ורווחת העובד והקפדה על חופשות יכולה לשפר את איכות העבודה והתפוקה בעת חזרתו לעבודה.

 

איך מחושב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו במקרה של סיום עבודה?

פדיון ימי חופשה שלא נוצלו מחושב על פי השכר היומי של העובד, תוך התחשבות בהיקף המשרה. אם העובד מועסק במשרה מלאה, פדיון ימי החופשה יתבצע על פי שכרו הרגיל. במקרה של עובד במשרה חלקית, פדיון ימי החופשה יתבצע לפי החישוב של ממוצע השכר היומי על פי המשרה בה הוא מועסק. יש לחשב את ערך יום החופשה לפי השכר החודשי ולחלק אותו במספר ימי העבודה החודשיים כדי לקבל את הסכום השווה ערך לפדיון ימי החופשה.

להלן דוגמה לחישוב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו עבור עובד בשכר חודשי שמשתכר 10,000 ₪ (ברוטו):

 

חישוב השכר היומי של העובד

כדי לחשב את השכר היומי של העובד, עלינו לחלק את השכר החודשי במספר ימי העבודה בחודש. בממוצע, קיימים 22 ימי עבודה בחודש (בהנחה שמדובר בעבודה חמישה ימים בשבוע). לכן, השכר היומי של העובד יחושב כך:

10,000 ₪ ÷ 22 ימי עבודה = 454.54 ₪ ליום עבודה.

 

חישוב פדיון ימי החופשה שלא נוצלו

נניח שהעובד לא ניצל 5 ימי חופשה במהלך השנה. החישוב של פדיון ימי החופשה יהיה בהתאם לשכר היומי:

454.54 ₪ ליום × 5 ימים = 2,272.72 ₪.

 

תשלום פדיון ימי החופשה

בהתאם לחישוב הנ"ל, העובד יהיה זכאי לפדיון ימי חופשה בסך 2,272.72 ₪ בסיום העבודה, וזאת בנוסף לשכר המגיע לו בגין תקופת העבודה הנוכחית.

 

מה עלינו לעשות במקרה של חישוב לא נכון של פדיון ימי חופשה שלא נוצלו?

אם גיליתם כי הכסף שקיבלתם בגין פדיון ימי החופשה שלא נוצלו אינו מסתדר עם החישוב הנכון, ניתן לפנות למעסיק ולבקש הסברים ואת תיקון החישוב ככל שהתברר שהצדק איתכם. במידה והמעסיק מסרב או לא מתקן את החישוב, העובד יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. תביעה כזו עשויה לכלול את הסכום המגיע לעובד בגין פדיון ימי חופשה שלא חושב נכונה וגם דרישה לפיצויים אם מדובר בהפרת זכויות.

 

כיצד עורך דין דיני עבודה יוכל לסייע לנו?

עורך דין דיני עבודה יכול להעניק סיוע מקצועי בעת סיום העבודה ובמקרים של פדיון ימי חופשה שלא נוצלו. עורך הדין יכול לעזור בהבנת הזכויות המגיעות לעובד, להנחות כיצד לפעול במקרה של חישוב לא נכון ולסייע בהגשת תביעה אם יש צורך. הוא גם יכול לייעץ על ההשלכות המשפטיות במקרה של סיום העסקה ובמהלך גמר החשבון, ולוודא שהעובד מקבל את כל התשלומים המגיעים לו באופן הוגן וראוי.

למשרדנו ניסיון רב בתחום דיני עבודה בכלל וחישוב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו בפרט ובמידה ואתם מעוניינים לבצע חישוב מדויק ולהבטיח את זכויותיכם – צרו קשר ונעמוד לשירותכם.

 

לסיכום

פדיון ימי חופשה שלא נוצלו הוא זכות חשובה של העובד במקרה של סיום עבודה ולכן, חשוב להבין את חישוב השכר היומי, זכויות העובד לניצול ימי החופשה ואת דרכי הפעולה במקרה של טעות בחישוב, כשבכל הנושאים הללו ניתן לפנות לייעוץ מקצועי ומדויק מטעם עורך דין דיני עבודה מקצועי ומנוסה בתחום.

 

איך מחושב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו במקרה של סיום עבודה?
איך מחושב פדיון ימי חופשה שלא נוצלו במקרה של סיום עבודה?
תמונה של עו"ד ליאת פייגל
עו"ד ליאת פייגל
עורכת דין ליאת פייגל מתמקצעת בתחום דיני העבודה והמשפחה ובכל המעטפת המשפטית התומכת בתחומים אלו על כל רבדיה. בעלת יכולת ומוטיבציה לחבר תחומי משפט שונים לצורך השגת מקסימום האפשרויות ומיצוי הזכויות עבור הלקוח. מרצה בתחום דיני תאגידים, חברות ודיני חוזים בהכנה לבחינות לשכת עורכי הדין. מלמדת באופן פרטני כתיבה משפטית ומשפט מנהלי. מסייעת בכתיבת סמינריונים לסטודנטים בשנה השלישית והרביעית ללימודי משפטים. לעורכת דין ליאת פייגל 20 שנות ניסיון בתחום הביקורת החקירתית בגופים ציבוריים גדולים, ניסיון בתחום הייבוא ייצוא והסחר הבינלאומי.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 15 ביקורות
×
js_loader
יצירת קשר:
משרדינו ברשתות החברתיות:
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 15 ביקורות
js_loader
a4
משרד עורכי דין ליאת פייגל ושות'
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם נציג המשרד >>