ClickCease

כיצד לקבל רישיון לנשק? כל הקריטריונים מ א עד ת – נהלים זכאות

להאזנה:

 

קבלת רישיון נשק כרוכה במספר שלבים, וחיוני שלציבור תהיה הבנה ברורה של ההליך כולו. התהליך מבטיח בעיקר שלבעל הרישיון יש סיבה לגיטימית להחזיק בנשק חם וכי הוא עמד בקריטריונים ספציפיים לבריאות, גיל ותושבות. הממשלה בוחנת בקפידה כל בקשה כדי לשמור על ביטחון הציבור, ואפשר להתייעץ עם עורך דין בכל שאלה בנושא

 

החשיבות של עמידה בקריטריונים לצורך קבלת נשק

הדבר הראשון שאדם המעוניין בקבלת רישיון צריך לדעת, הוא שיש לעמוד בדרישות סף מסוימות. כדי להיות זכאי יש להיות רשום במשרד הפנים כאזרח או תושב קבע. בנוסף, המבקש חייב לשהות בישראל ברציפות לפחות בשלוש השנים האחרונות. ברגע שזה ברור, הוא יכול להתחיל בתהליך היישום בפועל.

 

איך מבצעים בדיקת זכאות?

הצעד הראשון כרוך בבדיקת זכאות האדם להחזיק בנשק. אדם חייב לעמוד בתנאים ספציפיים, כגון גיל 21 ומעלה, ועליו להיות בריא. לבדיקת תנאים אלו, קיים מחשבון זכאות באתר המשרד לביטחון פנים בסעיף רישוי כלי ירייה. קבוצות שונות של אנשים, לרבות בעלי תעודת לוחם, אנשים העובדים או לומדים במקומות מסוימים, עובדי סוכנות הצלה ועולים חדשים, בין היתר, עשויים להיות זכאים לרישיון נשק. אם אינכם בטוחים בזכאותכם, ניתן להתייעץ עם עו"ד ליאת פייגל ולערב בעלי מקצוע.

 

איך ממלאים טופס בקשה?

לאחר אישור הזכאות, השלב הבא כולל מילוי טופס בקשה לרישיון נשק פרטי. טופס זה זמין באינטרנט באתר המשרד לביטחון פנים. על המבקש למסור את כל הפרטים הדרושים, לרבות הסיבה הספציפית לבקשת רישיון נשק וסוג הנשק הרצוי. כמו כן יש לצרף מסמכים תומכים כגון תעודת זהות והצהרת בריאות חתומה על ידי רופא משפחה. אפשר אמנם למלא את הטופס לבד, אך בשל מורכבות התהליך מומלץ לפנות אל עורכת דין ליאת פייגל.

 

איך בוחנים את הבקשה וכמה זה עולה?

לאחר הגשת הבקשה, המשרד לביטחון פנים בוחן את הבקשה. אם הכל נראה תקין, הם מזמינים את הפונה לראיון במשרד הרישוי. סיום מוצלח של ראיון זה מספק למבקש היתר מותנה. היתר זה מאפשר לאדם לרכוש כלי נשק ותחמושת מסוחר מורשה, ולעבור אימוני ירי במטווח ירי ייעודי. כרוכה בכך אגרה, העומדת כיום על סך של 195 ₪ לשנה. אם אינכם בטוחים האם ואיך להתחיל את התהליך – כדאי להשאיר פרטים אצל משרד עו"ד ליאת פייגל ושות'.

 

מהו רישיון זמני לנשיאת נשק?

לבסוף, לאחר עיון מעמיק בכל המסמכים שסופקו, משרד הרישוי מעניק רישיון זמני לנשיאת נשק. זאת בזמן שהאדם ממתין לכרטיס הרישיון המגנטי הרשמי שלו, שיגיע בדואר. עם הרישיון הזמני הזה, אפשר לשאת נשק באופן חוקי. זה הכרחי לציין שניתן לקנות נשק חם רק מסוחרים מורשים. בנוסף, חיוני לאחסן את הנשק במקום בטוח, באופן אידיאלי בכספת מאובטחת, כדי להבטיח שהוא יישאר מחוץ להישג ידם של ילדים.

 

מה עושה עורך דין שמתמחה בנושא?

למי שתהליך הבקשה מרתיע בעיניו, פנייה לסיוע מעורך דין מנוסה המתמחה בתחום רישוי כלי ירייה עשויה להיות חשובה לאין ערוך. עורך דין כזה יכול להדריך את הפונים בשלבים הנדרשים, לסייע בכל מקרה של אתגר או דחייה ולהגדיל את הסיכויים להצלחת הבקשה. בחלק מהמקרים, גם עו"ד דיני עבודה שמכיר את התחום יוכל לספק מענה.

 

מיצוי זכויות בתחום של נשיאת נשק

מצד אחד, יש הבדל בין זכויות בעבודה לבין רישיון נשק בישראל. מצד שני, גם מקרים של תאונות בעבודה או פיטורים, מאפשרים מיצוי זכויות וכרוכים בתהליך יסודי. תהליך רישוי נשק נועד להבטיח שרק מי שיש לו סיבות לגיטימיות והכישורים הדרושים, יוכל לשאת נשק חם. המערכת נותנת עדיפות לבטיחות הציבור ודורשת מבעלי רישיון פוטנציאליים להוכיח הן את הצורך שלהם בנשק חם, והן את יכולתם לטפל בו באחריות.

 

כל מה שצריך לדעת על הקריטריונים – לפי סוג הרישיון

כאשר אנשים חושבים על רכישת רישיון נשק, הם מתמקדים לעתים קרובות בתהליך הבקשה, אך היבט מכריע לא פחות הוא הבנת הקריטריונים לזכאות. קריטריונים אלה מבטיחים שרק בעלי סיבות לגיטימיות ותקפות יקבלו גישה לכלי נשק, תוך מתן עדיפות לביטחון הציבור וטיפול אחראי בנשק.

 

להלן הקריטריונים העיקריים שאנשים צריכים לעמוד בהם כדי להיות זכאים לרישיון נשק פרטי:

 

  1. מקום מגורים: מדובר ביחידים שמקום מגוריהם העיקרי נמצא במיקום המומלץ על ידי משטרת ישראל, כמצדיק צורך ברישיון נשק משיקולים ביטחוניים.
  2. מקום עבודה או לימודים: במידה ומרבית עבודתו של המבקש או לימודיו (לפחות יומיים בשבוע) מתרחשים במקום הנחשב על ידי משטרת ישראל כטעון רישיון פרטי, אזי הוא זכאי.
  3. מדריכים: מדריכי טיולים מוסמכים בעלי רישיון "מדריך טיולים ארצי" בתוקף ממשרד התיירות, יכולים להגיש בקשה.
  4. חקלאים: חקלאים עשויים להיות זכאים אם יגיעו בהמלצת קצין הביטחון של המועצות האזוריות, מנכ"ל התאחדות החקלאים או מזכ"ל תנועת המושבים. קטגוריה זו כוללת חקלאים עצמאיים, משפחתם הקרובה, מועסקים על ידי חקלאים עצמאיים או קואופרטיבים חקלאיים וחברי אגודות שיתופיות חקלאיות.
  5. הובלת חומרי נפץ: כל בעל היתר תקף להובלת חומרי נפץ לפי חוק נפצים התש"ד-1954 ותקנותיו.
  6. שירות בכוחות הביטחון: מדובר במגוון רחב, מקצינים בצה"ל בדרגות ספציפיות ועד לאלו שעברו הכשרה מסוימת. בקריטריון זה נופלים גם משרתים של כוחות הביטחון, בוגרי כוחות הביטחון בעלי הכשרה ספציפית ובוגרי צה"ל מסוימים.
  7. שירות במשטרת ישראל: כולל שוטרים פעילים בעלי שירות של שנתיים לפחות, לוחמים במערך המבצעי של משמר הגבול, ומתנדבים במשטרת ישראל בתנאים ספציפיים.
  8. הכשרה ייחודית: אנשים הפועלים בתפקידים ביטחוניים שונים, מרשות שדות התעופה ועד מערכת הביטחון ואף כנסת ישראל, זכאים אם עברו הכשרה מוגדרת.
  9. קצין ביטחון או מנהל: מי שמוגדר כקציני ביטחון לפי חוק הסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, התשנ"ח-1998, או מנהלי ביטחון באישור משטרת ישראל.
  10. כבאים: כבאים פעילים ברשות הארצית לכבאות והצלה, מתנדבים בעלי ניסיון מסוים וכבאים לשעבר בתנאים מסוימים.
  11. עובדים ומתנדבים בארגוני הצלה: עובדי מד"א ומתנדבים ממספר ארגוני הצלה מוכרים, זכאים לאחר שהם עומדים בקריטריונים ספציפיים.
  12. מדריכי ירי: מדריכי ירי מורשים פעילים בעלי ניסיון של שנה לפחות, שהכשירו מספר תלמידים נדרש.
  13. קלעי ספורט: ספורטאים פעילים בתחומי הקליעה המעשית או האולימפית, שהשתתפו במספר מסוים של תחרויות מוכרות.
  14. ציידים: בעלי רישיון ציד בתוקף או היתר מרשות הטבע והגנים.
  15. וטרינרים: וטרינרים בעלי רישיון תקף ועובדים באופן קבוע בפיקוח וטרינר מורשה.
  16. מדבירים: אנשים בעלי רישיון מדביר בתוקף לפי חוק ההדברה הסניטרית, 2016.
  17. בעלות על מזכרות: מי שירש נשק חם ורוצה להחזיק בו למזכרת, יכול להגיש בקשה, והזכאות מותנית בקבלת אישורים מתאימים.

 

למה צריך כל כך הרבה קריטריונים?

קריטריונים אלה מדגישים את השיקולים הקפדניים שרשויות ישראל מתחייבות על מנת להבטיח בעלות אחראית על כלי נשק. על ידי התמקדות בתפקידים, מקצועות וצרכים ספציפיים, המערכת מבטיחה שרק לבעלי סיבה לגיטימית תהיה גישה לכלי נשק, דבר התורם לביטחון הציבור הכולל.

 

כיצד לקבל רישיון לנשק? כל הקריטריונים מ א עד ת - נהלים זכאות
כיצד לקבל רישיון לנשק? כל הקריטריונים מ א עד ת – נהלים זכאות
מה היה לנו עד עכשיו?

עו"ד ליאת פייגל ושות' בפייסבוק | מייל אישי: office@liatfaigel-law.co.il | אודות עו"ד ליאת פייגל ושות'

מחפשים משרד עורכי דין בנושא?
לקבלת ייעוץ חינם השאירו פרטים

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 13 ביקורות
×
js_loader